Truike Verdegaal

Mijn sieraden zijn zorgvuldig opgebouwde composities; stapelingen van stijlen, materialen en sferen die tezamen het beeld maken. Ik zoek naar het punt waarop een sieraad niet vanzelfsprekend mooi is maar intrigeert. Ook zoek ik binnen de veelheid aan visuele componenten naar balans en verfijning.

Opdrachten.
Naast mijn vrije werk ontwerp ik sieraden op maat voor particuliere opdrachtgevers waarin ik een door hen geërfd juweel of kleinood integreer.
Een geërfd juweel is vaak niet de smaak van de opdrachtgever en belandt daarom veelal in een la of kluis. Toch zou hij/zij dit kleinood om emotionele redenen wel willen dragen. In deze 'gedenksieraden' spelen de erfstukken dus de hoofdrol.

Om tot een passend ontwerp te komen voer ik een aantal gesprekken. Ik vraag naar de band met de erflater, naar de geschiedenis van het erfstuk. De verhalen achter de erfstukken raken mij en inspireren tegelijkertijd. Ook bespreken we wat voor soort sieraad het moet worden; wordt het gedragen bij speciale gelegenheden of liever elke dag, mag het krachtig aanwezig zijn of liever ingetogen. Ik smelt de erfstukken niet om. In tegendeel, ik geef ze een nieuwe plek in een ander geheel waardoor het passend voelt om het erfstuk toch te dragen. Klik hier voor voorbeelden van sieraden die in opdracht zijn gemaakt.

Contact

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 173
1054 RW Amsterdam

06-51112282
Deel: