Tamar Rubinstein

Tamar Rubinstein (1962) woont en werkt in Amsterdam. Zij studeerde aan de Rietveld Academie. Ze maakt gemengde technieken en collages op papier en hout, linoleumsnedes en werk in opdracht.
Onlangs maakte zij een serie driedimensionale objecten van hout, keramiek en papier-maché.
De collage speelt een belangrijke rol in Rubinsteins werk; papiertjes, bonnetjes, dopjes, verpakkingsmaterialen, veertjes en andere gevonden voorwerpen vormen meestal het uitgangspunt voor een idee of een compositie en krijgen zo een nieuwe functie.
De titels van de werken zijn niet onbelangrijk, vaak geven ze net een licht humoristische draai aan een werk, waardoor een zekere lichtheid wordt neergezet die tot doordenken noodt, maar de toeschouwer ook met verwondering achter kan laten. Door haar eigen kijk op de werkelijkheid geeft zij een andere draai aan de wereld om ons heen.
In collage en gemengde techniek ontstaat de wonderlijke zelfbedachte wereld van aankleedvissen, duivelse dieren, sarcastische Maria’s en stapels van voorwerpen die niet opgestapeld kunnen worden. Een stilleven of een landschap, de grens is niet echt te trekken, voorstelling op papier is misschien wel het beste om het werk te verwoorden.
Bonen vormden al langer een inspiratiebron in het werk van Tamar, en 2016 is door de VN uitgeroepen tot Jaar Van De Peulvrucht.

Contact

WG-plein 51
1054 RB Amsterdam

06.41512916
Deel: