Meinke Horn

Als beeldend kunstenaar, voormalig Programmaraadslid Beeldende Kunst Zuidas, freelance curator, initiator en projectleider van kunstprojecten, tentoonstellingen, presentaties, publicaties en symposia voor onder meer het Virtueel Museum Zuidas en de Stichting AtelierWG, heeft Meinke Horn in de afgelopen twintig jaar een brede werkervaring opgedaan en een groot netwerk opgebouwd binnen de beeldende kunst, de toegepaste kunst, design en kunst in de publieke ruimte.

Meinke Horn heeft samengewerkt met nationale en internationale kunstenaars van verschillende disciplines, met ontwerpers, wetenschappers, filosofen, schrijvers en met diverse kunstinstellingen, waarbij zij afwisselend zowel ondersteunend, initiërend, uitvoerend als adviserend heeft gefunctioneerd. Haar kennis op het gebied van de huidige en historische ontwikkelingen in de beeldende kunst is zodoende groot.

Momenteel is zij, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, actief om voor twee graffito's van haar vader, Lex Horn, die tot de top van de monumentale wandkunst uit de wederopbouwperiode behoren een passende herbestemming te vinden. In samenwerking met Bond Heemschut en de Gemeente Amsterdam werkt zij aan daarnaast aan beleid met betrekking tot monumentale wandkunst uit de wederopbouwperiode.

Ook is Meinke Horn werkzaam bij het Stedelijk Museum Amsterdam als freelance rondleider.

Contact

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 177
1054 RW Amsterdam

Deel: