Marianne van den Heuvel

Beeldhouwer in steen.
Ik maak allerlei soorten stenen beelden: gedenkbeelden of grafmonumenten, tuinbeelden, beelden voor de openbare ruimte, urnen en klein plastiek.
Verder maak ik al sinds 2010 jaarlijks het sculptuur dat deel uit maakt van de prijs voor De Gouden Strop. De Gouden Strop is de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman.
Ik nam deel aan diverse beeldhouw symposia in het buitenland: China (3x), België en Colombia.
Ik werk vaak en met veel plezier en succes in opdracht en voel me in die rol vertaler van verhalen, herinneringen, verwachtingen en of wensen naar een beeld.
Daarnaast maak ik vrij werk. Met die beelden vertel ik over mezelf (maar ook aan mezelf ) over zaken die me bezighouden maar die ik veel sterker en vooral ook helderder in een beeld kan uitdrukken.
Heb de laatste jaren een flink aantal urnen van natuursteen gemaakt, die er als kunstwerken uitzien waardoor ze  niet direct herkenbaar zijn als rouwplastiek.
Ik ben mede-oprichter van en docent aan dé Beeldhouwschool onder de Bogen in Amsterdam, waar ik enkele dagdelen per week les geef in het beeldhouwen in steen. Verder ben ik lid van de Stichting Memento Gedenkbeelden. Een stichting waarin een aantal kunstenaars verenigd zijn die zich naast ander werk bezig willen houden met kunst rond dood.
Kortom ik ben beeldhouwer.

Contact

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 17
1054 RS Amsterdam

0655953551
Deel: