Lucy Sarneel

Mijn onderwerp is de tijd in al zijn dimensies; onze eigen levensduur, de historische tijd en de universele tijd en hoe we daarmee omgaan. Onze aandacht wordt dagelijks getrokken door de vele indrukken en prikkels in een wereld waar deadlines, financiële belangen en digitale communicatie voorop staan.
Ik beschouw een sieraad als "slow art in a fast world"; als een voorwerp van hoge concentratie en energie, waar zowel drager als toeschouwer op “inzoomt”, uitnodigend tot bespiegeling en projectie van gevoelens. Voor mij vervullen sieraden voornamelijk de rol van krachtgever en beschermer in een ruimere betekenis dan die van een amulet. De interpretatie van de inhoud, het materiaal en de vorm bepaalt de waarde die we aan een ding toekennen en hoe we het gebruiken.
Hedendaagse uitingen van bijgeloof zijn bijvoorbeeld de Makarapa als supporter-uitdossingen bij voetbalwedstrijden, merkartikelen, smartphones, polsbandjes, tatoeages, geluksstenen en piercings. Deze voorwerpen zijn door de media en de commercie gestuurd.

In mijn werk zoek ik naar een vertaling van mijn fascinatie voor de oermotieven voor het dragen van sieraden en aanverwante voorwerpen door tijden en culturen heen.
Ik probeer in mijn werk iets neer te leggen waarmee potentiële dragers zich kunnen identificeren en zich het sieraad eigen kunnen maken door middel van hun verbeelding.

Contact

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 163
1054 RW Amsterdam

Deel: