Emmy Ruis

Ik ben in 1987 afgestudeerd aan de ABK te Arnhem. Studierichting 3D design
Na mijn studie heb ik mij buiten vormgeving bezig gehouden met verschillende disciplines. Dit maakt het vaak moeilijk mijn werk binnen een specifieke categorie te plaatsen.
Het materiaal dat ik kies bepaalt de discipline waarbinnen ik deze wil en kan gebruiken. Hiermee schets ik dan ook het beste beeld van wie ik ben en hoe ik te werk ga. Hierdoor ook, kan ik me nooit laten verleiden tot het reproduceren van eenzelfde ontwerp. Dit betekent dat elk van mijn stukken een uniek exemplaar is.

Tot op heden heb ik gewerkt binnen de disciplines Toegepaste Kunst (waaronder meubilair, sieraden, accessoires, verlichting/verlichtingsobjecten, enz.) en Vrij werk (veelal bestaande uit 3D wandobjecten, schilderijen of tekeningen en textiel).

Daarnaast ben ik nu bezig met een geheel nieuw materiaal waarbij ik mijn eigen illustraties maar ook kindertekeningen van mijn zoon Eli van Herwaarden uitwerk tot wandobjecten.

Ik heb een maatschap gehad met een collega in het maken van muurschilderingen voor bedrijven en particulieren.

Verder ben ik medeoprichter van Mjojo, groothandel in kinderslaapkamertextiel, meubels en accessoires waar ik  3 jaar de ontwerper ben geweest.

Ook geef ik namens de Afrika-Centrale workshops aan scholen, bedrijven en particulieren.

Contact
0634838085
Deel: