Help us by donating

Fundraiser for airWG guests from Ukraine (and Russia)
From 15 june 2022 you can transfer money to the Sichting atelierWG's bank account via the Tikkie app using the QR code

atelierWG de film 2022

Een impressie van het ontstaan van atelierWG

Het grootste ateliercomplex van Nederland

F.I.R.E.

F.I.R.E. - een mysterieuse agent, tegelijkertijd destructief, reinigend en regenererend. Bij puntWG is het een uitnodiging tot dialoog, ter plekke en online, gecoördineerd door Christina Della Giustina and Gabriel Paiuk.

Professional Amateur - Research, Collaborations and Invitations

depend on me presenteert onderzoeken en artistieke samenwerkingen bij puntWG in Amsterdam.

Presentaties van Enkele Nieuwe Huurders atelierWG

Presentaties van Enkele Nieuwe Huurders AtelierWG

In Memoriam Ed van Thijn (1934-2021)

Stichting AtelierWG heeft met verdriet kennis genomen van het overlijden van Ed van Thijn.

 

Nieuwe Studio Beschikbaar bij Atelier WG *Inschrijving gesloten*

De inschrijving voor deze ateliers is gesloten. We raden aan om onze website in de gaten te houden voor nieuwe oproepen. Open acquisities worden niet gewaardeerd.

Vanaf 1 januari komt er op het WG-terrein een atelier vrij. Dit atelier is beschikbaar voor actief werkzame beeldend kunstenaars, fotografen, architecten, grafisch vormgevers, curators en schrijvers.

Hoe werkt aanmelden?

Klik HIER voor het aanmeldformulier en alle formele criteria. Let op dat alleen volledig ingevulde aanmeldingen in behandeling worden genomen. Stuur het volledig ingevulde aanmeldformulier en de bijlages vervolgens naar werkgroeptoewijzing@atelierwg.nl. De vrijgekomen ateliers zijn alleen op de aangegeven datum te bezichtigen, en doorgaans zijn open inschrijvingen maar een paar dagen open, dus wees er snel bij.

Welke ruimtes komen vrij?

Het volgende atelier komt vrij; Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 51

MVB-163 - Klik hier voor de plattegrond. 

Een atelier van +/-21m2, op de derde verdieping, te huur voor rond de €170 per maand. Klik hier voor de plattegrond. Bezichtiging zal op 5 december plaatsvinden.

De procedure

De WTA commissie selecteert uit de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst 10 geschikte kandidaten. Deze kandidaten krijgen bericht na hun aanmelding. Wegens de grote interesse, kan het zijn dat we niet alle mails kunnen beantwoorden. In dit geval betekent geen bericht dat je niet voor de bezichtiging in aanmerking bent gekomen. De kandidaten hebben na de bezichtiging 2 dagen bedenktijd om hun interesse in het vrijgekomen atelier aan de WTA door te geven.

Bezichtigen in Corona-tijd

Wegens de beperkende maatregelen rondom Corona, kunnen we slechts een zeer beperkt aantal mensen uitnodigen voor een bezichtiging. Draag bij de bezichtiging een mondkapje en houd gepaste afstand.

Belangrijkste voorwaarden

De verhuurder, Woningbouwvereniging Stadgenoot, stelt de strikte voorwaarde dat er in nieuw te verhuren atelier niet gewoond mag worden. Bij overtreding wordt het huurcontract per direct ontbonden.

Huurders zijn automatisch lid van de HV Atelier WG. De verplichte bijdrage van 90 euro per jaar wordt gebruikt om de belangen van de huurders te behartigen en om de huur van Punt WG en airWG te bekostigen.

Huurder dienen in het bezit te zijn van een gemeentelijk uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) – waarmee aantoonbaar is dat zij in Amsterdam wonen. Dit dient bij het tekenen van het contract overlegd te worden aan Stadgenoot.

Huurcontracten worden voor onbepaalde tijd verleend op naam. Het huurcontract kan niet gedeeld worden en niet doorgegeven worden aan familieleden of vrienden. Bij vertrek van de huurder wordt het atelier zsm opgezegd bij Stadgenoot en het vertrek wordt gemeld bij het HV Bestuur zodat de toewijzingsprocedure opgestart kan worden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is gebaseerd op de HV statuten die per mail aangevraagd kunnen worden bij het HV Bestuur via huurdersvereniging@atelierwg.nl