Nieuwe Studio Beschikbaar bij atelierWG

Vanaf 1 januari komt er op het WG-terrein een atelier vrij. Dit atelier is beschikbaar voor actief werkzame beeldend kunstenaars, fotografen, architecten, grafisch vormgevers, curators en schrijvers.

Hoe werkt aanmelden?

Klik HIER voor het aanmeldformulier en alle formele criteria. Let op dat alleen volledig ingevulde aanmeldingen in behandeling worden genomen. Stuur het volledig ingevulde aanmeldformulier en de bijlages vervolgens naar werkgroeptoewijzing@atelierwg.nl. De  vrijgekomen ateliers zijn alleen op de aangegeven datum te bezichtigen, en doorgaans zijn open inschrijvingen maar een paar dagen open, dus wees er snel bij.  

Welke ruimtes komen vrij?

Het volgende atelier komt vrij; Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 51

MVB-51

Een hoog atelier van +/-24m2, met ingebouwde vide, te huur voor rond de €200 per maand. Klik hier voor de plattegrond. Bezichtiging zal op 5 december plaatsvinden.

De procedure

De WTA  commissie selecteert uit de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst 10 geschikte kandidaten. Deze kandidaten krijgen bericht na hun aanmelding. Wegens de grote interesse, kan het zijn dat we niet alle mails kunnen beantwoorden. In dit geval betekent geen bericht dat je niet voor de bezichtiging in aanmerking bent gekomen. De kandidaten hebben na de bezichtiging 2 dagen bedenktijd om hun interesse in het vrijgekomen atelier aan de WTA door te geven. 

Bezichtigen in Corona-tijd

Wegens de beperkende maatregelen rondom Corona, kunnen we slechts een zeer beperkt aantal mensen uitnodigen voor een bezichtiging. Draag bij de bezichtiging een mondkapje en houd gepaste afstand. 

Belangrijkste voorwaarden

De verhuurder, Woningbouwvereniging Stadgenoot, stelt de strikte voorwaarde dat er in nieuw te verhuren atelier niet gewoond mag worden. Bij overtreding wordt het huurcontract per direct ontbonden.

Huurders zijn automatisch lid van de HV Atelier WG. De verplichte bijdrage van 90 euro per jaar wordt gebruikt om de belangen van de huurders te behartigen en om de huur van Punt WG en airWG te bekostigen.

Huurder dienen in het bezit te zijn van een gemeentelijk uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) – waarmee aantoonbaar is dat zij in Amsterdam wonen. Dit dient bij het tekenen van het contract overlegd te worden aan Stadgenoot.

Huurcontracten worden voor onbepaalde tijd verleend op naam. Het huurcontract kan niet gedeeld worden en niet doorgegeven worden aan familieleden of vrienden. Bij vertrek van de huurder wordt het atelier zsm opgezegd bij Stadgenoot en het vertrek wordt gemeld bij het HV Bestuur zodat de toewijzingsprocedure opgestart kan worden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is gebaseerd op de HV statuten die per mail aangevraagd kunnen worden bij het HV Bestuur via huurdersvereniging@atelierwg.nl

La Cle Perdue / The lost key

Sleutels als herinnering voor een vergeten geschiedenis.

Virtuele reis door de Tijd 111

Dit is het derde deel van de online expositie:  Virtuele reis door de Tijd van multi-media kunstenaar Tina van Turnhout.

Beschikbare Ateliers 2021 *Inschrijving gesloten*

Vanaf 1 februari komen er op het WG-terrein twee ateliers vrij. Deze ateliers zijn beschikbaar voor actief werkzame beeldend kunstenaars, fotografen, architecten, grafisch vormgevers, curators en schrijvers.

'Wegens overweldigend succes gesloten'

van Robbert de Bakker

Tentoonstellingen

van Anita Mizrahi

"The Golden Light" Varanasi - Amsterdam

van Joop Haring