Antoinette Nausikaä

Antoinette Nausikaä is beeldend kunstenaar. Zij is gefascineerd door de universele thema's van ons menselijk bestaan zoals onze gewaarwordingen, gedachten en gedrag in relatie tot identiteit, existentie, tijd en ruimte. Een altijd aanwezig element in haar werk is de mens (waaronder zijzelf).
Haar werkwijze is site-specifiek en richt zich voornamelijk op plekken waar natuur en stad samenkomen. Op een non-conceptuele, intuïtieve en organische manier, komen haar projecten tot stand. Het werk is volgens haar 'emergent', en ontstaat vanuit het proces en hoe zij reageert op wat zich aandient. Door gebruik van inkttekeningen, fotografie, video en sculptuur creëert zij werken op locatie, waarmee ze later onder andere ruimtelijke installaties en publicaties samenstelt.

Sinds 2010 werkt Antoinette aan een langlopend project Stone-time, hierbinnen onderzoekt zij de huidige zeggingskracht en tijdloosheid van heilige bergen, vooral in contrast met het wereldlijke leven eromheen. Hiervoor woonde ze inmiddels voor een bepaalde tijd op of rond bergen als, Fuji (JP), Olympus in (GR), Ararat (TR) en De vijf grote heilige bergen van China, om zo de invloed van deze oeroude heilige plekken te ervaren en te onderzoeken.

Antoinette Nausikaä studeerde in 2010 af aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten en maakte verschillende tentoonstellingen in binnen en buitenland van haar projecten.

Contact

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 51
1054 RS  Amsterdam

Deel: